Sumber : Sweetlily aka Nina
Bahan-bahan :
180 gm butter
50 gm minyak sapi
80 gm gula aising
250 gm tepung jagung
50 gm susu tepung
1 biji kuning telur
1 sk blueberry paste
pewarna purple - agak2
tepung gandum - agak2 sampai jadi doh
Cara-cara :
1- Satukan minyak sapi, butter & gula.
2) Gaul guna senduk sampai berkrim.
3) Masukkan kuning telur, paste & pewarna purple.
4) Masukkan tepung jagung & susu tepung.
5) Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
6) Pancit guna acuan tat gulung & masukkan inti.
7) Bakar pada suhu 150 darjah celcius lebih kurang 20 minit @ sehingga masak.
Note: Ini resepi asal daripada Nina... Dani buat guna adunan tat nenas gulung Kak Zai...
Inti :
Campurkan jem nenas & blueberry filling & masak hingga pekat.
No comments:
Post a Comment