Sumber : Majalah rasa Mei'09
Bahan-bahan :
60 gm makaroni - dimasak terlebih dahulu
30 gm keju mozarella - dihiris
30 gm krim
10 gm ayam - direbus & dicincang dadu
10 gm tepung gandum
10 gm putik jagung
10 gm kacang hijau
5 gm bawang putih - dicincang
10 ml minyak zaitun
Cara-cara :
1- Panaskan minyak & tumis bawang putih hingga naik bau
2- Masukkan tepung gandum, kecilkan api supaya tepung tidak hangus
3- Kemudian masukkan pula krim, kacai sehingga menjadi pekat & masukkan isi ayam, makaroni & sayuran
4- Setelah itu masukkan adunan ke dalam bekas lain & letakkan keju mozarella di atasnya
5- Bakar makaroni di dalam ketuhar pada suhu 220C selama 15 minit
6- Sedia untuk dinikmati
No comments:
Post a Comment